Kinderaikido

Kinderaikido

Aikido is sportactiviteit voor kinderen en volwassenen. Kom een kijkje nemen bij onze dojo! Kijk voor open lessen op onze actueel pagina. Op kinder aikido is iedereen welkom. Op vrijdagen is er training voor ouders en kinderen. Mocht u willen deelnemen dan adviseren wij sportkleding en blote voeten.

ZEG NEE TEGEN PESTEN

Aikido is een ideale weerbaarheids training

Pesten

Kinderen zijn niet geboren als pestkoppen, ze hebben geleerd om te pesten. Pesten komt voort uit angst en zelfhaat. Onderzoek wijst uit dat sommige kinderen pestgedrag aanleren rond de tijd dat ze kleuters zijn. Veel jonge kinderen zijn pestkoppen alvorens de kleuterschool.

Wat is pesten? Pesten is de handeling van het tentoonstellen van opzettelijk kwetsend, herhaaldelijk grof gedrag. Er zijn verschillende vormen van pesten: fysiek, verbaal, en de sociale, de toenemende vorm van cyber-pesten.

We kunnen een aanzienlijke vermindering van pesten bereiken als we onze kinderen het gevoel van eigenwaarde en een waar gevoel van goedheid inboezemen, twee dingen waar we naar streven in Aikido. Onze niet-gewelddadige oefeningen bieden reële alternatieven voor conflicten en agressie.

Wat is Aikido? Aikido is een niet-gewelddadige en niet-competitieve krijgskunst. Het bevordert fysieke, emotionele en mentale conflictoplossingvaardigheden, en biedt manieren om om te gaan met pesten. Met behulp van bewegingstechnieken, visualisatie en energetische praktijken, ontwikkelen kinderen, tieners en volwassenen een groter gevoel van eigenwaarde. Aikido’s antwoord op geweld is om de energie van een aanval te herleiden en de aanvaller te onderwerpen zonder letsel, in plaats van ontmoeting van kracht met kracht. Aikido is wereldwijd bekend als de “Art of Peace.”

Alle kinderen moeten kunnen sporten!

Verdien je weinig en wil je toch dat je kind sport, kijk dan voor meer info naar www.jeugdsportfonds.nl

Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Alle kinderen moeten kunnen sporten!

Warom is aikido goed voor kinderen?

Weerbaarheid

Zelfverdediging

Zelfverzekerheid

Mentale balans

Fysieke balans

Initiatief

Positief

Ademhaling

Coordinatie

Wat is aikido voor kinderen

Uitdagingen in sport voor kinderen en volwassenen. Aikido leert studenten zich te verdedigen zonder te vechten. In plaats van trappen, slaan en stompen leren aikidoleerlingen om verschillende polsgrepen, arm pins en werpen toe te passen. Deze neutraliseren de aanvallen zonder serieuze blessures te veroorzaken bij de aanvaller. Aikido is ideaal voor kinderen omdat de technieken niet bepaald worden door lengte of kracht. Jongens en meisjes kunnen samen trainen en gelijkwaardig aan de training deelnemen. Iedereen kan goed zijn in Aikido. Aikido vraagt niet om atletisch talent. Sterker nog, atletisch talent kan soms zelfs in de weg staan. De sleutel om je te ontwikkelen in Aikiodo is simpelweg doorgaan en een positieve instelling. Welke betere lessen kunnen wij onze kinderen leren? Aikido werkt voor kinderen omdat aikido niet afhankelijk is van maat, snelheid, gewicht of bereik. Het is verbazingwekkend hoeveel kracht kinderen kunnen hebben als ze aikido toepassen, ze kunnen zelfs volwassenen omgooien! Aikido doe je in een judopak.

Weerbaarheid volgens de methodiek van Rots en Water

Aikidojo amstelveen is bezig met het geven van weerbaarheidtrainingen volgens de methodiek van Rots en Water ontwikkeld door Freerk Ykema. Rots & Water, een psychofysieke training voor jongens en meisjes voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs, jeugdhulpverlening, jeugddetentie en GGZ. Rots & Water is een evidence based Nederlands programma, dat momenteel wereldwijd wordt ingezet in de begeleiding van jongens en meisjes. Het programma kan worden beschouwd als een weerbaarheids -programma en anti-pestprogramma, maar dan èèn dat zich onderscheidt van andere programma’s door zijn meervoudige doelstelling en het bredere pedagogische perspectief waarbinnen de training van weerbaarheid samen gaat met de ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden. Aikidojo Amstelveen geeft trainingen van 5 en 10 lessen. Deze trainingen kunnen tijdens of na schooltijd gegeven worden.

Voor een afspraak of meer info: aikidojoamstelveen@gmail.com

MS, Parkinson, ADCA, Reuma, ADHD, Autisme, mensen met fysieke licht geestelijk beperkingen en soortgelijke categorieën

Door dat wij in onze dojo veel tijd besteden aan correcte houding, bewegen, ademhaling, gebruik en ontwikkeling van alle spieren, goed opwarmen en rekken, is deze sport geschikt voor bovenstaande categorieën. Je kan je oefeningen aan je eigen tempo aanpassen. Doordat Aikido geen competitie kent kan je volledig op je zelf focussen.
Val je in een van deze categorieën of in een soortgelijke categorie dan ben je bij ons van harte velkom.
Ook komen wij graag op uitnodiging bij jullie op school en gezondheid centra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *